Historien om Personalet: Trevera Neckelmann Silkeborg.

Et hundred meter gangen.                                                                                                                               Et hundred meter gangen. Herfra vil jeg gå tilbage i historien fra dengang Trevera Neckelmann var en levende arbejdsplads. Med sin egen kultur, de ansatte vil jeg betegne  som en klan, det kunne være vanskelig for nyansatte. De var på tålt ophold, ind til kemien var på plads. Mange af de ansatte var vokset op med Neckelmann. Efter 10 års jubilæum , så var man på vej til at kunne overskue de mange forskellige faggrupper. Jeg fornemmede at man nærmest var stolt af at være integreret i sådant enhed. En enhed nævntes altid i forkortet fagudtryk. Jeg vil begynde med et hundred meters – gangen, iagttagelse – hændelser, af de mange enheder faggrupper som var på vej ud til deres opgaver. Promenaden til kantinen. Visse kategorier var mere synlige her.

Første navneskilt: Kantinen.                                                                                                                      Spisetiderne var opdelt efter rang , det var mere undtagelsen end reglen, hvis de time lønnede spiste sammen med funktionærer med højere rang –  ledere med egen kontor.    For visse kategorier af time lønnede, var det mulig, Det var en afgørelse som man traf  blandt funktionærerne, for visse ansatte kunne det have stor betydning for, hvem man spiste sammen med, nærmest som en del af lønnen.       Rang er for mig ikke et negativ ord, den eksistere også blandt dyr.  Nyansatte fik gerne anvist et bord i kantinen, som var besat af deres fag gruppe, her var også rang, hvis man indtog en plads som var besat af en medarbejde som havde haft ti års jubilæum, det var meget upassende, man fik ganske enkelt besked på at finde en anden. Det vil jeg kalde en rangorden som jeg mener man skal overholde, det at indordne sig, så er man hurtige med i fællesskabet. Lederne af kantinen, skabte rummelighed, klasse, nærvær, med en vis distance.

Navneskiltet.

Central vedligehold MV 1 MV2, og El værkstedet.

Her var tilknyttet mange fag grupper.Udrykning til forskellige opgaver var kendetegnet af de forskellige Værktøjsvogne.År 1970 og frem til cirka 1990 var vognene fremstillet af brugerne selv, her var vidt forskellige typer. De bar præg af anvendelse og funktion, samt opfindsomhed.  Skiltet må ikke startes var placeret synlig.                                                        De anvendtes til placering på maskinerne for at undgå ikke planlagt opstart                                                                                                                                           Efter flere års ansættelse modificerede – tilpassede man dem til opgaverne.                    Nogle medbragte små arbejdes skamler – lampe forlænger ledning mm.        Værktøjsvognen signalerede noget om ejermanden, der var udgaver som ikke var handy udført, hjulene var placeret uhensigtsmæssig, hjul leje var fyldt op med garnrester, og  ikke smukt designet.                                                                                                                                              El afdelingen – s værktøjsvogne var også fremstillet af brugerne, var også præget af deres funktion, Dvs. værktøjet og måleudstyr som de anvendte. Farven var rød med boks til forskellige el artikler, Alle brugere af vognene havde deres personlighed, der i særdeleshed var tilknyttet fagområdet, centralt vedligehold.                                        Værktøjsvognerne blev udskiftet i løbet af halvfemserne, Firmaet indkøbte ens værktøjsvogne som var velegnede til deres arbejdsopgave.                                                                                                                          Det var en oplevelse at se de mange værktøjs vogne rykker ud, og deltage i miljøet.

Dich o

Personale: Trevera Neckelmann Silkeborg .

 

Om dichmannottosen

Produktion og redigering af film. Revyer - Teater-Undervisning - Kongresser - Sangkor - Fester mm. samt massevis af andre spændende filmsopgaver. Interesse. Biler, foto, Livsstil, Kunst, Surrealisme-symbolisme. Undervist af Anders Georg Jensen (Georg Jensens barnebarns) atelier - malerskole PT. Formanden Andels Boligforeningen. Ved Skrænten 3.Silkeborg
Dette indlæg blev udgivet i horstoft 1942 anden verdens krig. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar